BER

abonament

Arhiva

Ansamblul Măgurele - scurtă prezentare - Click pentru detalii
Ansamblul Măgurele - scurtă prezentare
Materialul, realizat prin bunăvoinţa fratelui Ion Popescu din BER Carol Davila, încearcă să redea câteva imagini din activitatea unei zile petrecută de copiii şi bătrânii aflaţi în grija Ansamblului Social Creştin Măgurele, respectiv în Casa de Copii Iosiv şi în Căminul de Bătrâni Iacov-Corina.

Pentru cei care nu cunosc aşezământul, ASC Măgurele este situat în Bucureşti, Şos. Bucureşti Măgurele Nr.64A, Sector 5,

Tel/Fax: 0040 21 420 9525
produs nou
CASA CORINA - extindere cămin bătrâni
Finalizată în octombrie 2007, Casa Corina este cea de-a 3-a clădire din cadrul complexului Măgurele.

Clădirea dispune de 44 de locuri de bază şi 15 locuri suplimentare. Casa Corina este alipită casei Iacov, astfel încât liftul de persoane să deservească ambele cladiri.
CASA CORINA - extindere cămin bătrâni - Click pentru detalii
produs nou
CASA IACOV - căminul de bătrâni
Despre Ansamblul Creştin Măgurele s-ar putea scrie o povestire cu "a fost odată". A fost deci un teren plin de gunoaie şi bălării pe care nişte oameni inspiraţi de Dumnezeu s-au gândit să îl cumpere imaginându-şi ceea ce a urmat. La început un fel de adăpost pentru muncitori şi utilaje, apoi săpături, noroaie şi multă, multă muncă. Specialiştii vedeau pe hârtie ceea ce urma să apară, prietenii şi vecinii priveau uimiţi. Şi a ieşit ceea ce se vede.. Căminul funcţionează pentru un număr de 36 de persoane vârstnice şi foarte vârstnice. Cu ajutorul Domnului şi al fraţilor din Olanda şi Germania, cu sprijinul ştiut sau neştiut al dumneavoastră prin rugăciuni şi daruri de bunăvoie, prin truda şi devotamentul personalului angajat şi neangajat (personalul neangajat înţelegând să facă acest gest la chemarea lui Dumnezeu, ajutând personalul angajat sau dând asistenţă spirituală).

Sunt fraţi care vin zilnic (cu excepţia zilei de luni), pentru Cuvânt şi îmbărbătarea persoanelor care locuiesc aici. Şi trebuie să spunem că aceste vizite sunt o bucurie şi o nădejde pentru bătrânii Casei Iacov, o sclipire de lumină înaintea pasului către cer.De aceea este bine să aducem înaintea Domnului toate persoanele aproape de sfârşit de drum cu mari neputinţe trupeşti, cu sufletul obosit de truda vieţii, de durerea despărţirii de cei dragi şi de o generaţie de oameni, cu amintiri care au mai rămas din trecerea timpului. Au nevoie de înţelegere şi duioşie şi pentru aceasta trebuie tact şi delicateţe pentru a nu le răni dar şi pentru a face ce trebuie în folosul lor, chiar dacă nu percep întotdeauna acest fapt. Vârsta a treia face parte din viaţa şi nu toţi oamenii au parte de ea. La tinereţe pare foarte departe dar "trece iute şi noi zburăm". Pentru unii zborul se termină mai devreme, pentru alţii mai târziu.

Să ne rugăm unii pentru alţii mai ales pentru cei care trec prin vârste critice şi încercări felurite ca unii care ştim că suntem chemaţi şi pentru slujire, dăruire şi credincioşie.

produs nou
CASA IOSIF - caminul de copii
Suflet de copil: fiecare din noi a fost copil, fiecare din noi a avut parte de o imbratisare si o vorba buna din partea mamei.
Si totusi..
.. exista copii carora le lipseste dragostea de mama
.. oricine s-ar intreba cum este posibil?
.. exista copii care au nevoie sa fie intrebati ce mai fac
.. copii care nu au fost primiti la ei acasa
.. exista copii care de mult nu au mai primit o vizita a celor din familia lor.

Nu este nevoie sa cautam raspunsuri la gandurile de mai sus.
Casa Iosif este acum casa lor. Merg impreuna la scoala, isi fac lectiile, au un patut si o masa calda.

.. si mai presus de toate Dumnezeu vegheaza asupra lor.
Multumim Domnului Isus in fiecare zi pentru aceasta mica realizare care speram sa fie o bucurie inaintea Lui. Domnul sa va insufleteasca si pe dumneavoastra, cei care cititi aceste randuri sa va strangeti o astfel de comoara in cer.
produs nou
DATE INFORMATIVE
ASC Magurele,organizatie non profit, parte componenta a Cultului Crestin Biserica Crestina Evanghelica Romana, este amplasat pe Sos. Bucuresti-Magurele, nr.64A,sector 5, intr-o zona nepoluata industrial, destul de linistita.

Complexul consta, in prezent, in doua asezaminte, functionale, Casa Iosif pentru copii si Casa Iacov pentru persoane varstnice si un camin de batrani in constructie, in faza de finisaj : Casa Corina.ASC Magurele este acreditat pentru servicii sociale de catre Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale a Municipiului Bucuresti.

In Casa Iosif sunt gazduiti copii care provin din familii destramate sau cu probleme sociale si materiale si beneficiaza de urmatoarele servicii :

-gazduire pe perioada nedeterminata

-asistenta medicala si ingrijire

-suport emotional si dupa caz,consiliere psihologica

-recuperare si reabilitare

-educare

-socializare si petrecerea timpului liber

-reintegrare familiala si comunitaraGazduirea se realizeaza in Casa Iosif, cladire tip duplex compusa din demisol, parter, etaj 1 si mansarda, cladirea are toate utilitatile necesare si spatiile sunt dotate corespunzator destinatiei (dormitoare, loc de joaca, sala de mese, sala de studiu).

Asistenta medicale este asigurata de medicul de familie si asistent medical prin cabinetul medical, care este dotat adecvat.

Suportul emortional si consilierea psihologica sunt realizate de medicul psiholog prin instrumente psihologice specifice.

Recuperarea si reabilitarea se fac conform planului individualizat de protectie si recuperare la fiecarui copil cu sprijinul intregului colectiv angrenat in aceasta munca.

Procesul de educare este realizat cu ajutorul Scolii 125 si Gradinitei, iar in cadrul casei cu personal calificat pentru acest serviciu.

Socializarea si petrecerea timpului liber se realizeaza cu personalul casei, prin diverse activitati.

Reintegrarea familiala si comunitara se fac prin legatura cu familia si cu membrii BER prin organizarea de tabere, excursii, vizite si gazduire in familiile proprii sau in familii crestine in perioada vacantelor.

Casa Iacov are ca scop urmatoarele obiective :

- gazduire pe perioada nedeterminata

- asistenta medicala si ingrijire

- socializare si petrecerea timpului liber

Gazduirea se realizeaza in cladire tip duplex formata din demisol, parter, etaj 1 si mansarda. Toate spatiile sunt doate cu mobilier adecvat scopului in care sunt utilizate

Asistenta medicala este asigurata de medic de familie si asistent medical, prin cabinet medical dotat corespunzator.

Socializarea si petrecerea timpului liber se realizeaza printr-un program care sa asigure un climat familial si care nu impune o rigiditate ferma. Casa este deschisa vizitelor membrilor familiei sau membrilor BER.

Pentru petrecerea timpului liber au acces la auditii muzicale, programe organizate de copii Casei Iosif, copii si tineretul comunitatii BER.produs nou