BER

abonament

Arhiva

Scurt Istoric
   . . . din 1926

<h4>Scurt Istoric<br><span>   . . . din 1926</span></h4> - Click pentru detalii
produs nou
Amplasată în centrul istoric Bucureştilor, Biserica Evanghelică Română, o construcţie care nu atrage privirile printr-un stil arhitectonic deosebit, dar care se prezintă ca o "piatră vie" de marturie a celor ce-l cauta pe Dumnezeul Cel Viu. Un edificiu ridicat in anul 1926 in urma unor evenimete de intensa traire duhovniceasca pentru cei ce l-au dus la bun sfârsit.
produs nou
Biserica Evanghelică Română - Click pentru detalii
Biserica Evanghelică Română
- Date caracteristice -

1920-1924 Ani de framântare sufletească şi zbucium pentru preotul ortodox Teodor Popescu, preot pe atunci la Biserica Cuibul cu Barză din Bucuresti; Dumitru Cornilescu, tânăr fiind si studiind în acea perioadă teologia, lucrează la traducerea Bibliei in româneste.
produs nou
Parcurgerea textului biblic de la Epistola catre romani lucrează in sufletul tanarului convingerea ca trebuie sa ia o decizie pentru Dumnezeu: "Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar...".

Astfel Dumnezeu prin puterea Sa da o intelegere clara asupra salvarii (mântuirii) sufletului omenesc şi astfel Dumitru Cornilescu ia decizia de a-L primi, prin credinţa, pe Domnul Isus Hristos ca Domn si Stăpân al vieţii lui.
Relatiile dintre Dumitru Cornilescu si prietenul sau Teodor Popescu, binecuvântate de puterea lui Dumnezeu, duc la aprofundarea şi intelegerea mântuirii. Astfel ca in timp ce propovăduia in biserică, preotul Teodor Popescu ajunge si el la intelegerea deplină a mântuirii, începând din acele zile sa facă cunoscut tuturor, în biserică si pretutindeni, vestea bună a mântuirii prin credinţa in Domnul Isus Hristos.
produs nou
 - Click pentru detalii
1924 - Preotul Teodor Popescu este scos din Biserica Ortodoxă, deoarece elimina din ritualul pe care il oficia in biserica tot ce nu era conform cu Biblia. Teodor Popescu

1926 - Se construieşte pe strada Carol Davila, nr 48, o biserică (adunare) creştina cu 1000 locuri sub sprijinul mai multor credincioşi ce aderasera intre timp la noua mişcare de trezire.

1927 - La solicitarea autorităţilor de a se identifica, noua miscare crestină poartă numele de "Creştini dupa Scriptură".
La foarte scurt timp se deschid alte biserici surori in Ploiesti, Câmpulung, Rucăr, Buzău, Târgovişte, Piteşti, Bârlad, Braşov.
produs nou
1939 - Asociatia "Creştini după Scriptură" constrânsă de autorităţile vremii a fost obligată să fuzioneze cu asociaţia "Creştini dupa Evanghelie" Astfel deşi erau deosebiri din punct de vedere doctrinar si al practicilor cele doua alcatuiesc "Cultul creştin după Evanghelie". Deosebirile dintre cele doua grupări se amplifică si in 1962, datorită tensiunilor circa 60% din biserici (adunări) sunt inchise.

1990 - După Revolutia din Decembrie 1989, odată cu obţinerea libertăţii de exprimare a cultelor Adunarea Generală a bisericilor creştine dupa Scriptură hotărăşte desprinderea din Cultul Creştin dupa Evanghelie şi funţionare ca şi cult independent sub numele de "Biserica Evanghelică Română".
produs nou

"Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vieţii mele, şi voi locui în Casa Domnului pâna la sfarsitul zilelor mele".
Psalmul 23.6 - O Cântare a lui David

produs nou