BER

abonament

Arhiva

Scurt Istoric
   . . . din 1926

<h4>Scurt Istoric<br><span>   . . . din 1926</span></h4> - Click pentru detalii
produs nou
Amplasat─â ├«n centrul istoric Bucure┼čtilor, Biserica Evanghelic─â Rom├ón─â, o construc┼úie care nu atrage privirile printr-un stil arhitectonic deosebit, dar care se prezint─â ca o "piatr─â vie" de marturie a celor ce-l cauta pe Dumnezeul Cel Viu. Un edificiu ridicat in anul 1926 in urma unor evenimete de intensa traire duhovniceasca pentru cei ce l-au dus la bun sf├órsit.
produs nou
Biserica Evanghelică Română - Click pentru detalii
Biserica Evanghelică Română
- Date caracteristice -

1920-1924 Ani de fram├óntare sufleteasc─â ┼či zbucium pentru preotul ortodox Teodor Popescu, preot pe atunci la Biserica Cuibul cu Barz─â din Bucuresti; Dumitru Cornilescu, t├ón─âr fiind si studiind ├«n acea perioad─â teologia, lucreaz─â la traducerea Bibliei in rom├óneste.
produs nou
Parcurgerea textului biblic de la Epistola catre romani lucreaz─â in sufletul tanarului convingerea ca trebuie sa ia o decizie pentru Dumnezeu: "Nu este nici un om neprih─ânit, nici unul m─âcar...".

Astfel Dumnezeu prin puterea Sa da o intelegere clara asupra salvarii (m├óntuirii) sufletului omenesc ┼či astfel Dumitru Cornilescu ia decizia de a-L primi, prin credin┼úa, pe Domnul Isus Hristos ca Domn si St─âp├ón al vie┼úii lui.
Relatiile dintre Dumitru Cornilescu si prietenul sau Teodor Popescu, binecuv├óntate de puterea lui Dumnezeu, duc la aprofundarea ┼či intelegerea m├óntuirii. Astfel ca in timp ce propov─âduia in biseric─â, preotul Teodor Popescu ajunge si el la intelegerea deplin─â a m├óntuirii, ├«ncep├ónd din acele zile sa fac─â cunoscut tuturor, ├«n biseric─â si pretutindeni, vestea bun─â a m├óntuirii prin credin┼úa in Domnul Isus Hristos.
produs nou
 - Click pentru detalii
1924 - Preotul Teodor Popescu este scos din Biserica Ortodox─â, deoarece elimina din ritualul pe care il oficia in biserica tot ce nu era conform cu Biblia. Teodor Popescu

1926 - Se construie┼čte pe strada Carol Davila, nr 48, o biseric─â (adunare) cre┼čtina cu 1000 locuri sub sprijinul mai multor credincio┼či ce aderasera intre timp la noua mi┼čcare de trezire.

1927 - La solicitarea autorit─â┼úilor de a se identifica, noua miscare crestin─â poart─â numele de "Cre┼čtini dupa Scriptur─â".
La foarte scurt timp se deschid alte biserici surori in Ploiesti, C├ómpulung, Ruc─âr, Buz─âu, T├órgovi┼čte, Pite┼čti, B├órlad, Bra┼čov.
produs nou
1939 - Asociatia "Cre┼čtini dup─â Scriptur─â" constr├óns─â de autorit─â┼úile vremii a fost obligat─â s─â fuzioneze cu asocia┼úia "Cre┼čtini dupa Evanghelie" Astfel de┼či erau deosebiri din punct de vedere doctrinar si al practicilor cele doua alcatuiesc "Cultul cre┼čtin dup─â Evanghelie". Deosebirile dintre cele doua grup─âri se amplific─â si in 1962, datorit─â tensiunilor circa 60% din biserici (adun─âri) sunt inchise.

1990 - Dup─â Revolutia din Decembrie 1989, odat─â cu ob┼úinerea libert─â┼úii de exprimare a cultelor Adunarea General─â a bisericilor cre┼čtine dupa Scriptur─â hot─âr─â┼čte desprinderea din Cultul Cre┼čtin dupa Evanghelie ┼či fun┼úionare ca ┼či cult independent sub numele de "Biserica Evanghelic─â Rom├ón─â".
produs nou

"Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vie┼úii mele, ┼či voi locui ├«n Casa Domnului p├óna la sfarsitul zilelor mele".
Psalmul 23.6 - O Cântare a lui David

produs nou